Előfizetői tartalom

Megérkezett az alapszámla - De ki fogja használni?

Megjelent a kormányrendelet, amely a hazai bankokat egy teljesen új, szociális indíttatású alapszámla termék létrehozására kötelezi. Az uniós irányelv hazai implementálása miatt bevezetett szabály szerint havi legfeljebb 1575 forintért kínálják majd a bankok. Az alapszámla korlátozott feltételei ugyanakkor - egy kivételével - jóval olcsóbban, piaci alapon is megkaphatók. Akkor tulajdonképpen ki fogja ezt a csomagot használni?

Miről van szó?Már régóta szó volt róla, múlt héten Lázár János is elejtett róla pár szót a Kormányinfón, és az MNB is többször kommunikált róla, ma a részletek is megjelentek a bankoknál kötelezően bevezetendő alapszámláról. Bankszövetségi ajánlásként 2012 óta létezik, de az uniós szabályozás nyomán a hazai jogrendszerbe csak a mai közlönyben szereplő rendelettel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés