Előfizetői tartalom

10 titokzatos család, akik a legnagyobb hatalommal bírnak a világon

Portfolio
Összeesküvés-elméletek gyártási szándéka nélkül is el kell ismerni, vannak olyan titokzatos és nagy hatalmú családok, akik ha akarják, könnyűszerrel tudják érvényesíteni akaratukat a gazdasági és politikai élet több területén is. Ezek a befolyásos családok többnyire már régóta fennálló banki és ipari dinasztiák sarjai, ahol a vagyon és a személyes kapcsolatok is adottak a befolyás fenntartásához. Megnéztük, mely családok alkothatják a tíz legnagyobb befolyással bíró családok listáját a világon.

Krupp, Tata, Rockefeller, Kennedy, Sabah. Krupp-családA német Krupp dinasztia története 1587-ig nyúlik vissza, amikor egy felmenőjük elkezdett a pestis kitörése miatt elhagyatottá vált épületeket felvásárolni Essenben. Ahogy a pestis eltűnőben volt, úgy nőtt a vásárolt ingatlanok értéke és Arndt Krupp vagyona is. A leszármazottjai az ingatlanvásárlásból befolyó vagyont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés