Előfizetői tartalom

Kiderült, mi a gazdagok kedvenc befektetése, amivel 7%-ot tehettek zsebre

Portfolio
Egy friss tanulmány a gazdag családok vagyonát kezelő irodákat kérdezte meg arról, hogy ügyfeleik miben tartják a pénzüket, és kiderült, hogy a legnépszerűbb befektetések a részvények voltak, ezek aránya meghaladta az ingatlanok arányát is a portfólión belül. A döntés pedig jónak bizonyult, miután tavaly az átlagos portfóliók 7%-ot hoztak - írja a CNBC.

A UBS és a Campden Research közös tanulmánya szerint a gazdagok pénzük legnagyobb részét részvényekbe, és nem hedge fundokba vagy ingatlanokba fektették. A családi vagyont kezelő irodák között végzett felmérés szerint egy átlagos család vagyonának több mint 27%-át részvények tették ki, ami az azt előző évben mért adathoz képest 1,6 százalékpontos növekedésnek felel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés