A leggazdagabb orosznak tartott Alekszej Mordasov, aki 18,5 milliárd dolláros vagyonát acélgyártásból szerezte meg, most az online oktatás és foglalkoztatás felé nézelődik. Egy olyan rendszert fejlesztene ki, amely képes lenne egy ember életét az óvodától egészen a nyugdíjas évekig végig követni és megtervezni - számol be a hírről a Bloomberg.

Mordasov cége, a Severgroup olyan cégekből álló portfóliót építene, amelyek az online oktatással, HR-tanácsadással és munkaerő toborzással foglalkoznak, a cél, hogy az így kialakított ökoszisztéma képes legyen oktatási és karrierfejlesztési szolgáltatást nyújtani egy egész életen át.

A Severgroup már februárban elkezdte a startup cégek felvásárlását a céljához, először egy online kézműves képzést nyújtó platformba vásárolt be, júliusban a munkaerő toborzással foglalkozó másik platformot, majd egy online oktatási felületet vett meg a cég. A Bloomberg becslései szerint a stratupok összesen 55 millió dollárt érhetnek.

A cég egyik vezetője szerint Mordasov az üzletet 5-7 éven belül egy milliárd dolláros bevételű céggé szeretné növelni, megfogalmazásuk szerint, ugyanolyanok akarnak lenni a HR- és oktatási fejlesztések oldalán, mint az Amazon az online kereskedelemben.

Címlapkép: AFP/ Alexandra Nikolayeva, interpress