Előfizetői tartalom

Elkapkodták a szigetország kötvényeit a befektetők

Portfolio
Puerto Rico történetének legnagyobb kötvénykibocsátásán van túl, és a túlkeresetnek köszönhetően a vártnál jobb feltételek mellett tudtak eladni 3,5 milliárd dollár kötvényt. A 9% alatti átlaghozam nagyon jónak mondható az ország gazdasági helyzetét és hitelminősítését látva. A legnagyobb érdeklődést az önkormányzati kötvényekre hedge fundok mutatták, nekik megéri bevállalni akár nagyobb kockázatot is - írja a Reuters.

Történetének legnagyobb kötvénykibocsátást hajtotta végre kedden Puerto Rico, a vártnál nagyobb mértékű, összességében 3,5 milliárd dollár értékben bocsátottak ki adómentes önkormányzati kötvényeket. Annak ellenére, hogy a Karib-térséghez tartozó ország nehéz likviditási helyzetben van, óriási kereslet mutatkozott a kötvényekre, az intézményi befektetők összességében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés