A holland kormány beinthet a Facebooknak
Gazdaság

A holland kormány beinthet a Facebooknak

Portfolio
A holland kormány azt tervezi, hogy megszünteti fiókjait a Facebookon, miután a holland adatvédelmi szabályozó hatóság figyelmeztetést adott ki a közösségi médiaplatform adatvédelmi kockázatairól.

A holland adatvédelmi hatóság (DPA) azt tanácsolta a holland belügyminisztériumnak, hogy ne hagyatkozzon a Facebook-oldalakra a polgárokkal való kommunikációban, ha nincs világos elképzelése arról, hogy a Facebook hogyan használja fel a kormányzati oldalakat látogató emberek személyes adatait. A kormány azt szeretné, ha a Meta, a Facebook anyavállalata „a lehető leghamarabb, legkésőbb a nyári szünet előtt tisztázná, hogyan kezelik az aggályainkat” – mondta Alexandra van Huffelen, a holland digitalizációért felelős miniszter a CNBC szerint.

A holland adatvédelmi hatóság elnöke, Aleid Wolfsen szerint „a kormányzati oldalakat látogató emberek bíznak abban, hogy személyes és érzékeny adataik biztonságos kezekben vannak”. Matthew Holman, a Cripps ügyvédi iroda technológiai, adatvédelmi és AI-partnerének véleménye szerint a DPA tanácsa újabb bizonyítékul szolgál az európai szabályozók és a Meta közötti növekvő bizalmatlanságra.

A Meta alapvetően nem ért egyet a tanácsadás alapjául szolgáló értékeléssel, egy szóvivője szerint az „alapvető félreértésről tanúskodik a termékeink működésével kapcsolatban”. A szóvivő hozzátette, hogy a Meta minden termékét felülvizsgálja, hogy azok megfeleljenek a jogszabályoknak azokban a régiókban, ahol szolgáltatásait kínálja, és továbbra is együttműködik a kormánnyal annak biztosítása érdekében, hogy a közösségi médiát az emberekkel való kommunikációra használhassák.

A holland kormány lehetséges Facebook-használati tilalma rávilágít az európai szabályozók és a Meta között az adatvédelmi aggályok miatt fennálló feszültségre.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Megvan a SpaceX első utasa a Hold körüli útra