Már látszik, hogy mikor jön megint az esős időszak
Gazdaság

Már látszik, hogy mikor jön megint az esős időszak

Portfolio
A hétvége további részében és még hétfőn is nyárias melegben lehet részünk. Vasárnap elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, majd átmeneti szünet után kedden ismét nedvesebb és hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk - írja a HungaroMet Zrt.

Vasárnap estig általában sok napsütésre számíthatunk a fátyol-, illetve gomolyfelhők mellett, de főként holnap délután nagyobb területen erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Vasárnap már elszórt jelleggel - ekkor nagyobb számban a Duna vonalától keletre eső tájakon - alakul ki zápor, zivatar.

Éjszakára átmenetileg összeesnek a gomolyfelhők, és a csapadékgócok is lecsengenek. Gyenge lesz a légmozgás, majd holnap a déli, délnyugati szelet kísérhetik több helyen élénk lökések. Zivatarok környezetében szélerősödés előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 13 fok között várható, de néhol hidegebb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap döntőrészt 24 és 27 fok között várható. 

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett nagyrészt napos idő várható. Északon, északkeleten alakulhat ki helyenként zápor, zivatar a magasabbra törő gomolyfelhőkből, másutt kicsi a csapadék előfordulási esélye. Élénk, időnként erős lökések kísérik a délnyugati szelet. A hajnali 8, 15 fokról 24 és 28 fok közé melegszik fel a levegő. 

Kedden a már nagyobb területen erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett főként az északi vidékek fölött vastagabb felhőtömbök is megjelenhetnek, és

egyre többfelé várható zápor, zivatar - reggel, délelőtt főleg az északi tájakon, később már másutt is.

A zivatarokat átmeneti szélerősödés kísérheti - ezektől függetlenül elsősorban az ország déli felén élénkül meg több helyen a nyugatias irányú szél, amely a nap folyamán észak felől egyre nagyobb területen északira, északkeletire fordul. A minimum-hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul. Délután általában 22 és 28 fok közötti értékekre számíthatunk, de a tartósabban felhős tájakon ennél több fokkal hűvösebb is lehet. 

Szerdán a fölöttünk vonuló vastagabb felhőtömbök mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, csak kevés napsütés valószínű. Az ország több pontján számíthatunk esőre, záporesőre, zivatarra - főként utóbbiak környezetében fordulhatnak elő átmenetileg erős széllökések, de zivataroktól függetlenül is sokfelé megélénkül a már a legtöbb helyen északi, északkeleti irányú szél. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul. A csúcsérték általában 15 és 22 fok között várható, de délen, délkeleten ennél egy-két fokkal melegebb is lehet.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
82 milliárd forint lesz jövőre az Innovációs Alap pályázati keretösszege