Előfizetői tartalom

2026-ban rendezne olimpiát a kormány

Portfolio
A kormány nem adta fel az olimpiarendezési terveit, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) most a 2026-os téli olimpia rendezését pályázná meg Ausztriával közösen - írja a Bors biztos információra hivatkozva. Az ötletgazda állítólag Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke, a Fidesz frakcióvezetője. Azóta Kósa röviden cáfolta az értesülést, és a MOB is közleményt adott ki.

A tervek szerint Magyarország adna otthont a jeges számoknak, míg a havas sportágaknak - a földrajzi adottságok miatt - Ausztria. Fontos érv, hogy idén szeptemberben nagy valószínűséggel Párizs kapja a 2024-es játékokat, ez pedig azt jelenti, hogy a nyári versenyek legjobb esetben is 2036-ban jöhetnek vissza Európába. Ellenben a téli versenyek helyszínei (2010 Kanada, 2014 Oroszország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés