A 3400 milliárd forintot elérő "Modern Városok Program irányítására, felügyeletére kért fel a miniszterelnök. Ez az ország legnagyobb fejlesztési programja" - többek között erről beszélt a Magyar Időknek adott interjúban Kósa Lajos. A Fidesz leköszönő frakcióvezetője tárca nélküli miniszterként veszi át a posztot. A Modern Városok Program megvalósítása nagyobb részben uniós forrásokból, kisebb részben magyar költségvetési forrásokból halad és a megyei jogú városokban zajló fejlesztéseket "csomagolja össze". További részletek:

2017.04.27 12:45 3300 milliárd forintot oszt ki Orbán a városoknak

A terjedelmes interjúban szó volt a múlt heti európai bíróság kvótaperbeli döntésről is, amely kapcsán Kósa úgy fogalmazott: "A bíróság ítéletét azonban nem lehet végrehajtani, mert nincs rendelkező rész". A migránsok szétosztásával kapcsolatos átmeneti jellegű (2 évre szóló) döntés határideje egyébként szeptember 26-án le¬jár, így a végrehajtásnak fizikai akadálya is lehet, bár szakértők szerint nem a határidő, hanem a kvóta végrehajtása az elsődleges a bíróság döntése alapján. Éppen erre utalt Angela Merkel német kancellár is a tegnapi interjújában, amelyben a kvótaper alapján a kvóták mielőbbi végrehajtását szorgalmazta.

2017.09.12 08:46 Pellengérre állítaná Magyarországot októberben Merkel

Kósa azt vázolta, hogy "A küzdelem a kvótával kapcsolatban a kötelezettségszegési eljárással folytatódik, amely jövő év tavaszán zárulhat le. Ezt követően lehet majd konkrét intézkedést megfogalmazni, ha egyáltalán akkor még lesz az unióban kötelező betelepítési kvóta."

A leendő tárca nélküli miniszter a jövő évi választások tétje kapcsán úgy fogalmazott: "Az lesz a tét jövő tavasszal, hogy meg tudjuk-e védeni az országot, a magyar embereket, mert a migráció nem fog megszűnni, áprilisig pedig végképp nem. Ez a probléma a következő évtizedekben folyamatosan velünk lesz." Másik tétként azt mondta: "A másik fő kérdés, hogy meg tudjuk-e őrizni a hétéves munkának, gyakran erőfeszítésnek az eredményeit, amelyeket az ország - nem a kormány, nem a Fidesz önmagában, hanem szó szerint mindenki - 2010 és 2017 között elért."

2017.07.05 18:32 Jövőre akár 1000 milliárdot is lehívhatnak a megyei jogú városok
2017.07.07 08:25 Kósa teljesen új feladatot kaphat a frakcióvezetés helyett
2017.01.27 09:00 Már 2450 milliárdnál jár Orbán vidékjáró körútja