Előfizetői tartalom

A hagyományos pénzrendszer alkonya - Új világrend épülhet a kriptovalutákra

Szegő Dániel
|
Tuan Anh Trinh
|
Kovács Ádám
A kriptovaluták robbanásszerű elterjedése természetesen a jegybankokat is magával rántotta, egyre többet hallani arról, hogy különböző országok központi bankjai is eljátszadoznak azzal a gondolattal, hogy saját állami kriptovalutát bocsátanak ki. Az észtek már állítólag el is kezdtek dolgozni a projektet leíró whitepaperen, a hírek szerint az IMF is valamiféle IMF coin bevezetésén ügyködik, míg már gyakorlatilag tényként kezelhető, hogy Oroszországban hamarosan jön a kriptorubel. Persze ezek külön-külön is megérdemelnének egy saját fejezetet, azonban jelen pillanatban csak azt akartuk szemléltetni vele, hogy mind a kriptopénzek, és a blokklánc kezdi elhagyni azt a fázist, amikor még csak a "geek-ek" és a korai innovátorok játékszere volt. Így talán most van itt a legfőbb ideje , hogy feltegyük a kérdést, vajon elérkeztünk-e egy újabb evolúciós fázishoz, és pár évtizeden belül a kriptopénzek teljes mértékben felváltják a hagyományos fizetőeszközöket, vagy megmaradnak egyfajta alternatívájaként? A témáról profi befektetési szakemberek véleménye:

Kapcsolódó cikkünk2017.11.30Megosztottak a hazai profi befektetők a bitcoinnal kapcsolatbanÚj világnak új pénzA pénz mai formáját természetesen nem egyik pillanatról a másikra érte el, hanem egy több ezer éves evolúció eredménye. A pénz primitív formái az ősidőktől kezdve léteztek, és egészen a 18. századig fennmaradtak, illetve használatban voltak valamilyen formában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés