Előfizetői tartalom

A látszat csal: kipukkanhat az olasz lufi

Portfolio
Az olasz gazdaság hét éve nem látott kedvező teljesítményt mutathat, de minden bizonnyal csak átmenetileg - írja a Reuters. A gazdasági növekedést ugyanis leginkább az Európai Központi Bank (EKB) laza monetáris politikája, valamint egyszeri tényezők támogatják. Az elemzők azért is gondolják rövid életűnek a gyors növekedés időszakát, mert a gazdaság hosszú távú növekedését továbbra is strukturális problémák fékezik.

A gazdaság hússzú távon nem teljesíthet olyan jól, mint jelenleg, már csak azért sem, mert a korrupció áthatja a gazdaságot, az oktatásra túlságosan keveset költenek, valamint az államadósság továbbra is nagyon magas. Amikor pedig kifutnak az egyszeri hatások, akkor ezek fognak dominálni. A Standard & Poor's hitelminősítő a múlt hónapban mégis javította Olaszország államadósságának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés