Előfizetői tartalom

A leggazdagabbak nem okosabbak, mint te, viszont valamiben sokkal jobbak

Portfolio
Minél vagyonosabb egy háztartás, befektetéseivel annál magasabb éves átlagos hozamot tud elérni, ami csak tovább súlyosbítja a növekvő vagyoni különbségek problémáját. Ez azonban nem azért van, mert a gazdagok sokkal jobb befektetők lennének, csupán annyiról van szó, hogy befektetési portfólióikban sokkal nagyobb arányban szerepelnek magasabb megtérülést biztosító, kockázatos eszközök - állapítja meg három közgazdász professzor, Laurent Back, Laurent Calvet és Peolo Sodini közelmúltban megjelent tanulmánya.

Égető problémaNapjaink egyik legfontosabb gazdasági problémája az egyre nagyobb méreteket öltő vagyoni egyenlőtlenség, fontossága miatt pedig rengeteg szakembert foglalkoztat a téma. Több tanulmány is arra a következtetésre jutott, hogy a vagyoni különbségek sokkal gyorsabban növekednek, mint ahogy azt a munkajövedelmek indokolnák. A probléma kulcsa a tőkejövedelmekben keresendő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés