Előfizetői tartalom

A vártnál alacsonyabb, de legalább van német infláció

MTI
A vártnál gyengébb ütemben, de emelkedtek a fogyasztói árak augusztusban Németországban. A német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) kedden közölt előzetes adatai szerint az egy évvel korábbihoz képest 0,4 százalékkal nőttek a fogyasztói árak augusztusban. Elemzők erősebb ütemre, 0,5 százalékos emelkedésre számítottak az előző havi 0,4 százalék után.

Júliushoz viszonyítva 0,1 százalékos volt a növekedés. Elemzők is 0,1 százalékos havi szintű drágulást vártak az előző havi 0,3 százalékos emelkedés után. Az uniós harmonizált fogyasztói árindex (HICP) augusztusban 0,3 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest, havi összevetésben viszont 0,1 százalékkal csökkent, miközben elemzők 0,5, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés