Előfizetői tartalom

A nap ábrája: így hatott a vasárnapi boltzár a foglalkoztatásra

Portfolio
Hétfőn látott napvilágot a hír, hogy februárhoz képest áprilisban több mint 2000 fővel kevesebben dolgoztak a kiskereskedelemben, ami a vasárnapi boltbezárás hatása lehet. A Nemzetgazdasági Minisztérium azóta kifejtette: nincs szó elbocsátásokról, az előző évhez érdemes viszonyítani a friss adatokat. Mi most megnéztük közelebbről a kiskereskedelem létszámadatait: bár valóban többen dolgoznak a szektorban, mint tavaly, ennek semmi köze ahhoz, hogy az első teljes hónap tapasztalatai alapján úgy tűnik, a vasárnapi boltbezárás tényleg meglátszik a kiskereskedelmi szektorban alkalmazottak létszámán.

Tegnap számoltunk be arról, hogy a vasárnapi boltzár márciusi bevezetését követően - február és április között - több mint 2000 fővel csökkent az alkalmazottak száma a kereskedelemben, és a túlórák száma is jelentősen megugrott:Kapcsolódó cikkünk2015.06.22Itt az igazság: több mint 2000 ember repült a vasárnapi boltzár miattA Világgazdaság azóta felkereste a kérdéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés