Előfizetői tartalom

Hatalmas lehetőség Magyarországnak: jöhetnek a nagy áfacsökkentések

MTI
|
Portfolio
Új adózási jogszabályjavaslatokat terjesztett ma elő az Európai Bizottság azért, hogy nagyobb mozgásteret biztosítson a tagállamoknak az áfakulcsok meghatározása és a kkv-k számára kedvezőbb adózási környezet kialakítása terén. Ez azt jelenti, hogy ha átmegy a csomag, onnantól kezdve Magyarországnak már nem kell tételenként egyezkednie az Európai Bizottsággal arról, ha bizonyos termékeknél és szolgáltatásoknál az áfa-kulcsot csökkentené, vagy átrendezné az adott kulcsokhoz tartozó termékek és szolgáltatások körét, csak az államháztartás helyzete lehet ilyen lépések előtt a korlát. Fontos, hogy a ma beterjesztett módosítások csak akkor lépnek hatályba, amikor már ténylegesen megtörténik a végleges uniós áfarendszerre való áttérés.

Nagyobb szabadságot kapnak a tagállamok az áfa-szabályozásbanA mai javaslatok az áfaszabályozás megreformálására és az egységes uniós áfaövezet kialakítására irányuló törekvések utolsó lépéseit alkotják és azt is célozzák, hogy jelentősen csökkenjen az EU-n belüli áfacsalás által okozott évi 50 milliárd eurós veszteség. Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés