Előfizetői tartalom

Okos gyorsforgalmi út épül az M7-estől Zalaegerszegig

Portfolio
Okos gyorsforgalmi út lesz a hamarosan épülő, az M7-est és Zalaegerszeget összekötő útpálya, ami azt a célt is szolgálja, hogy a Zalaegerszeg közelében épülő új, önvezető autós tesztpálya után valós körülmények között is ki lehessen próbálni az új fejlesztéseket - jelezte Lepsényi István az InfoRádiónak. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint az okos gyorsforgalmi út csak néhány százalékkal teszi majd drágábbá az útépítést és remélhetőleg jövő év végére elkészül.

Az összefoglaló szerint az M7-estől Zalaegerszegig épülő gyorsforgalmi út nemcsak amiatt lesz hasznos, hogy emiatt 1 órával rövidülhet az utazás ideje Budapest és Zalaegerszeg között, hanem amiatt is, mert így "jó lehetőséget kínál arra, hogy azokat az önvezető járműveket, amelyeket tesztkörülmények között, egy zárt pályán már kipróbáltak, az életben egy működő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés