Előfizetői tartalom

Veszített az NGM, nem titkolhatja az egyedi adókedvezményeket

Portfolio
Jogerős ítélet született ma a Kúrián Szél Bernadett és a Nemzetgazdasági Minisztérium között két és fél éve folyó perben - közölte az LMP szerdán. A Kúria, fenntartva az első- és másodfokú bíróság döntését, kimondta, hogy az NGM-nek nyilvánosságra kell hoznia a kormánnyal stratégiai megállapodást kötött nagyvállalatoknak nyújtott adókedvezmények összegét. Az LMP szerint precedens értékű ítélet született, a kormány ugyanis nem hivatkozhat többé adótitokra a társasági adóból nyújtott adókedvezmények esetén.

Szél Bernadett még 2014 őszén fordult közérdekű adatkéréssel a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz a stratégiai partnereknek nyújtott adókedvezmények nyilvánosságra hozása érdekében. Az NGM adótitokra hivatkozva megtagadta az adatok kiadását, ezért bírósághoz fordult az ellenzéki párt.Mind az első-, mind a másodfokú bíróság az LMP álláspontjának adott igazat, és kimondta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés