Előfizetői tartalom

Itt az ország, amelyik boríthatja Európát - Vagy mégsem?

Ha már a görög csődveszély és a francia elnökválasztás kimenetele miatt nem kell aggódni, a folyamatosan aggódók új célpontot kerestek és Olaszországban meg is találták, hiszen több hír szerint is ők most a legnagyobb veszély Európára. De tényleg indokolt ez, vagy csak mítoszok alapján aggódnak egyesek? - tette fel provokatív kérdését minapi elemzésében az UniCredit londoni vezető elemzője, és számokkal alátámasztva levezette, hogy a leggyakrabban emlegetett kockázati tényezők nem igazán megalapozottak. Pár napra rá az IMF is kijött az országelemzésével, ami lényegében ugyanezeket vetítette előre. Azért ne essünk át a ló túloldalára se: nyilván nem nyugodhatunk meg teljesen az olaszok miatt.

Mítoszok táplálják a félelmet, nem a tényekA folyamatosan pesszimistáknak mindig kell valami, amiért aggódhatnak, de mostanában Európában kezdenek háttérbe szorulni a kockázatok, igaz az utóbbi hetekben is volt több hír volt, ami az olaszokat hozta ki fő veszélyforrásnak és pár héttel ezelőtti elemzésünkben mi is a fokozott veszélyekre hívtuk fel a figyelmet. A magas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés