Előfizetői tartalom

Amerika hanyatlik, Európa viszont egyre jobban teljesít

Portfolio
A tavalyi 3,2%-ot követően idén 3,5%-kal, jövőre pedig 3,6%-kal növekedhet a világgazdaság - olvasható a Nemzetközi Valutalap (IMF) júliusi World Economic Outlook kiadványában. Bár az összesített 2017-es és 2018-as előrejelzések megegyeznek a három hónappal ezelőtti WEO-ban szereplőkkel, országok szintjén azért történtek változások: míg az Egyesült Államokkal kapcsolatban pesszimistább, addig például az eurózónát illetően optimistább lett az IMF.

A Nemzetközi Valutaalap legújabb, júliusi World Economic Outlook (WEO) elemzésében nem változtatott áprilisi, 2017-re és 2018-ra vonatkozó világgazdasági növekedési előrejelzésén: idén várhatóan 3,5%-kal, jövőre 3,6%-kal bővülhet a globális GDP.Annak ellenére, hogy az összesített várakozásokban nem történt változás a korábbi WEO-hoz képest, országok szintjén azért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés