Előfizetői tartalom

Apadó létszám, egekben járó túlóraszám a vasárnapi boltzár miatt

Portfolio
Májusban tovább apadt a kiskereskedelemben dolgozók létszáma, noha a csökkenés mértéke jóval kisebb, mint amit áprilisban, a vasárnapi boltbezárás utáni első teljes hónapban tapasztalhattunk. Ugyanakkor, a túlórák száma ismét jelentősen emelkedett: idén májusban 70 ezer túlórával többet húztak le a kiskereskedelemben dolgozók, mint tavaly ugyanekkor. Összességében a kereskedelemben alkalmazottak létszáma február óta 3000 fővel, míg a kiskereskedelem létszáma 2600 fővel esett vissza.

A KSH legfrissebb adatai szerint idén májusban 2600 fővel dolgoztak kevesebben a kiskereskedelmi szektorban, mint februárban (a vasárnapi zárva tartás bevezetését megelőző utolsó teljes hónapban). A legnagyobb csökkenést ugyanakkor áprilishoz képest mérhettük eddig (2400 fő), április és május között a létszám mérsékelt ütemben apadt tovább (200 fővel), és a csökkenés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés