Előfizetői tartalom

Az EU-s pénzek húzhatják a növekedést, a magánberuházásokra ne számítsunk

Portfolio
Idén konzervatív becslésük szerint is 2,7%-ra gyorsulhat a magyar gazdaság növekedési üteme - hangzott el a CIB Bank elemzői sajtóeseményén. Trippon Mariann és Jobbágy Sándor, a bank szakértői szerint ugyanakkor az EU-s források gyorsabb ütemű felhasználása a beruházások élénkítésén keresztül érdemben felfelé húzhatja még ezt a számot, a magánberuházások tekintetében azonban változatlanul nem várható az aktivitás élénkülése. Rövid távú kockázatként a közelgő francia és német választásokat nevezték meg, míg hosszabb távon az egyre súlyosabb problémákat okozó munkaerőhiány lehet a növekedés fő akadálya.

A világgazdaság szinkronizált fellendülése a magyar gazdaságot is húzhatja magával. Főleg az eurózónás folyamatokra érdemes figyelni, hiszen legfontosabb kereskedelmi partnereinkről van szó: az övezeti beszerzésimenedzser-indexek több éves csúcson vannak, vagyis több év után végre érdemi fellendülés látszik kirajzolódni. A világgazdasági növekedés élénkülése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés