FONTOS Az utolsó pillanatban kapta össze magát a NATO – Fordulat jöhet a háborúban?
 
Előfizetői tartalom

Banai: nem kell aggódni a brutális júniusi deficit miatt

Portfolio
A tegnap közzétett, csaknem 700 milliárd forintos júniusi államháztartási hiányban az uniós támogatások előfinanszírozása mellett az otthonteremtési támogatások és az állami kamatkiadások megugrása is fontos szerepet játszott, de nincs veszélyben az idei deficitcél - többek között ezt hangsúlyozta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára az M1 ma reggeli műsorában.

Amint azt a tegnap közzétett adatok kapcsán érzékeltettük: a június végére előírt uniós támogatás-kifizetési célok (és a hozzá kapcsolt prémiumok) fontos szerepet játszhattak abban, hogy a hatodik hónapban brutális uniós kifizetés és emiatt deficit alakult ki az államháztartásban. Az itthoni támogatási előlegek kiutalása, illetve a számlaalapú kifizetés után a kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés