Előfizetői tartalom

Békülnének a törökök a németekkel, kioktatta Macron Erdogant

MTI
|
Portfolio
Barátkozó hangvételű, a német-török kapcsolatok helyreállítását szorgalmazó cikket írt a török külügyminiszter pénteken német lapokba azelőtt egy nappal, hogy Németországba látogat. Közben Recep Tayyip Erdogan török elnök ma Párizsban járt, szintén az uniós kapcsolatok javításának reményével, de Emmanuel Macron francia elnök világossá tette, hogy a jogállamisági és emberi jogi problémák miatt nem lehetséges előrehaladás Törökország uniós csatlakozásában. Tapintani lehetett a feszültséget Macron és Erdogan közös sajtótájékoztatóján, ahol a török elnök elég keményen kiosztotta a zűrös ügyről kérdezni merészelő újságírót.

Macron: nem mehetnek tovább a csatlakozási tárgyalásokNem lehetséges előrehaladás Törökország európai uniós csatlakozásában a tavaly júliusi államcsínykísérlet utáni nagyszabású megtorlás és az emberi jogok helyzetével kapcsolatos aggodalmak miatt - jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök Párizsban pénteken, miután az Élysée-palotában tárgyalt a török elnökkel....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés