Előfizetői tartalom

Brexit: Már megint elbeszélt egymás mellett Juncker és May

MTI
|
Portfolio
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pénteken Brüsszelben, az EU-tagországok és úgynevezett kelet-európai partnerországaik csúcstalálkozója előtt közölte: Theresa May brit miniszterelnök december 4-én Brüsszelbe látogat, ahol megvizsgálják, hogy elegendő előrelépést tudtak-e elérni az Egyesült Királyság európai uniós kiválásának feltételeiről szóló tárgyalásokon. Közben az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeli kapcsolatairól szóló egyeztetések megkezdését sürgette Theresa May brit kormányfő.

Közösen előre kell lépni a Brexit-tárgyalások második szakaszára- jelentette ki May az ülés előtt, kitérve azon kérdések elől, hogy kormánya hajlandó-e megemelni az EU-val szemben fennmaradó brit pénzügyi kötelezettségek rendezésére szánt összeget, ami szakértők szerint kulcsfontosságú lenne az előrehaladáshoz. Hangsúlyozta: az Egyesült Királyság továbbra is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés