Budapest is tárgyal a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal következő ifjúsági nyári olimpiai játékok megrendezéséről - értesült az Inside the Games portál.

A portál információi szerint előzetes tárgyalásokat folytattak az esemény rendezéséről a NOB és a magyar főváros képviselői. NOB ügyvezető igazgatója, Christophe Dubi megerősítette, hogy már jelenleg is több várossal tárgyalnak és várakozásaik szerint még többen szállhatnak ringbe.

A NOB illetékese a portál szerint elismerően nyilatkozott a magyar főváros rendezési képességeiről. Budapest 2024-es olimpiai pályázatát nagyon jó ajánlatnak tartotta.

Legyünk egyértelműek: nagyon kreatív volt a pályázat és a technikai szinten rengeteget dolgoztak. Budapest egy olyan város, amely képes megrendezni az olimpiai játékokat és emellett érdeklődik az ifjúsági verseny megrendezése iránt is
- fogalmazott Christophe Dubi, aki azért próbálta hűteni is a várakozásokat azzal, hogy hozzátette: az ifjúsági olimpia helyszínének olyan várost szeretnének, amely nem tud megrendezni ennél nagyobb nemzetközi sporteseményt.

Az viszont még nem dőlt el, mikor is kerülne sor a rendezvényre, de most a legvalószínűbb dátum 2023. Az elsőt Szingapúrban rendezték 2010-ben, majd Nandzsingban 2014-ben, míg a következő 2018-ban lesz Buenos Airesben.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt