Előfizetői tartalom

Csupa jó hír jött szombaton Kínából

Portfolio
A stabilizálódás jeleit mutatja a kínai gazdaság, legalábbis a szombaton közzétett mindhárom fontos makroadat ezt a képet jelzi. Ez enyhítheti azokat a nemzetközi pénz- és tőkepiaci aggodalmakat, amelyek ezen a héten újra felerősödtek, hiszen sokan a nyersanyagárak mélyrepüléséből a globális gazdasági lassulásra következtettek. Emögött sokan a kínai "botladozást" vélik felfedezni. Az összességében nyugtató friss kínai adatok azonban ezeket a meglátásokat is változtathatják, így például jobb hangulatban indulhat a hét a fejlett részvénypiacokon.

Kapcsolódó cikkünk2015.12.11Megcsapták az amerikai tőzsdéketA kínai statisztikai hivatal által szombaton közzétett adatok szerint:Novemberben az ipari termelés éves szinten 6,2%-kal emelkedett a várt 5,7% helyett és az októberi 5,6% után A kiskereskedelmi forgalom múlt hónapban éves alapon 11,2%-kal emelkedhetett az októberi 11% után. Az élénkülésben biztos szerepe volt annak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés