Előfizetői tartalom

Nagyot ugrottak az MNB nemzetközi tartalékai

Portfolio
Októberben 1,34 milliárd euróval kereken 25 milliárd euróra ugrottak a Magyar Nemzeti Bank nemzetközi tartalékai, ami kizárólag a devizatartalékok emelkedésével függött össze - derült ki a ma közzétett előzetes adatokból. Bár a tartalékok változásának pontos okait nem ismerjük, de az elmúlt hetek híráramlása alapján azt feltételezzük, hogy jelentős részben az uniós támogatások brüsszeli megérkezése ugrasztotta meg a devizatartalékainkat.

Utoljára 2015 elején volt egyik hónapról a másikra a mostaninál nagyobb mértékű havi változás az MNB nemzetközi tartalékaiban. A mostani 1,339 milliárdos ugrás mögött a devizatartalékok 1,342 milliárd eurós emelkedése áll, a többi tartalék-összetevő lényegében nem változott. Amint megírtuk: októberben végre elérhetővé váltak az évek óta beragadt aszfaltügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés