Előfizetői tartalom

Durván drágul a munkaerő a régióban

Portfolio
Az EU-n belül egyértelműen a közép- és kelet-európai országokat sújtja leginkább a munkaerőhiány, ezt támasztotta alá az Eurostat pénteken megjelent második negyedéves munkaerőköltség-statisztikája is. Romániában és Lettországban drágult a leginkább a munkaerő az elmúlt egy évben, de persze Magyarország is viszonylag elől van a listán.

Romániában drágult a leginkább a munkaerő az elmúlt egy évben, a munkaerőköltségek kerek 12 százalékkal emelkedtek. Lettország sem sokkal maradt el tőle, ott 9,5 százalékos volt a drágulás. Szinte az összes régiós ország ott van a lista elején. Magyarország a 3 százalékával csak a 8. helyet érte el.Csak a versenyszférát nézve valamivel jobban, 4 százalékkal drágult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés