Előfizetői tartalom

Hamarosan 90 év lesz az átlagos várható élettartam

MTI
Az iparosodott országokban élők várható élettartama 90 év fölé emelkedhet 2030-ra. Vasilis Kontis, a londoni Imperial College munkatársa és kutatótársai 35 ország adatainak elemzése során jutottak erre az eredményre. A The Lancet című tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a férfiak és a nők várható élettartama közti különbségek is várhatóan zsugorodni fognak.

A kutatók egy statisztikai modell és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) születési és halálozási adatai alapján számolták ki 35 fejlett ipari állam jövendőbeli várható élettartamát. Az eredmények szerint a férfiak élettartama növekedésének valószínűsége legalább 85 százalékos, a nők esetében 65 százalékos. A tanulmány a regionális különbségekre is rávilágít:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés