Előfizetői tartalom

Egy hónapot kaptak a lengyelek Brüsszeltől, hogy tisztára mossák magukat

Portfolio
Mivel nem találta kielégítőnek a lengyel bírósági reformról küldött magyarázatot az európai Bizottság, ezért ma úgy döntött, hogy a nyáron elindított kötelezettségszegési eljárást a második fázisba lépteti - közölte ma a Bizottság. Ez azt jelenti, hogy a lengyel hatóságoknak egy hónapjuk van korrigálni a bírósági reform keretében kifogásolt lépéseket, ellenkező esetben viszont az Európai Bíróság elé kerül majd az ügy. A lengyel zloty azonnali reakcióként fél százalékot esett az euróval szemben.

Hogy jutottunk el idáig?A Bizottság 2017. július 26-án úgy határozott, hogy amint hatályba lép a rendes bíróságok szervezetéről szóló lengyel törvény - amelyet akkorra a lengyel parlament már elfogadott és a kihirdetés előtt áll a törvény - megindítja ezt kötelezettségszegési eljárást. Mivel a törvény ennek ellenére július 28-án hatályba lépett, a Bizottság el...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés