Előfizetői tartalom

Egymillió magyar segíthetne rajtunk, de nem fognak

Magyarországon csúcsra emelkedett a munkaerőhiány a KSH friss adatai alapján, ami egyre inkább megnehezíti a cégek életét. Az összes vállalatvezető, akivel csak beszélünk, arra panaszkodik, hogy nem talál dolgozókat. Az elvándorlás, a közfoglalkoztatás, a képzési rendszer, az alacsony mobilitás, valamint a demográfiai gondok egyaránt szerepet játszanak a problémában. A konjunkturális ciklus miatt jövőre is velünk marad a munkaerőhiány. De mi lenne a megoldás?

Nem csak hazai, hanem régiós probléma a munkaerőhiány, de az kétségtelen, hogy Magyarországon nagyon lagymatag az alkalmazkodás- mondta a Portfolionak Hárs Ágnes, a Kopint-Tárki vezető kutatója. Szerinte a kelet-európai térség nagyobb részében külföldről érkező munkavállalókkal képesek javítani a helyzetet, nálunk azonban ez nem látszik. Hárs Ágnes kiemelte, a konjunkturális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés