Előfizetői tartalom

"Elkerülhetetlen a hidegháború" - Észak-Korea miatt csaphat össze az USA Kínával?

Portfolio
Az észak-koreai válságnak van két olyan elég valószínű kimenetele, ami után elkerülhetetlenné válna a hidegháború az USA és Kína között - véli a CNBC-nek nyilatkozó stratéga. A szakember szerint ugyanis ha Amerika komolyabban beavatkozik a konfliktusba, akkor az sértheti Kína régiós szerepét, amit nem nézhetnének tétlenül.

Minden szem Trumpra szegeződikKim Dzsongun észak-koreai diktátor újévi beszédében nyíltan atomhatalomnak titulálta országát, az viszont még kérdés, hogy erre hogyan reagál majd az Egyesült Államok - mondta a CNBC adásában David Roche, az Independent Strategy nevű cég alapítója és vezetője. A szakember két lehetséges válaszlépést vázolt fel, melyekre szerinte jó esély...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés