Előfizetői tartalom

Elkerülhetetlen egy atomháború Észak-Koreával?

Portfolio
Rövid időn belül képes lehet Észak-Korea arra, hogy nukleáris robbanófejjel felszerelt interkontinentális rakétát lőjön ki az Amerikai Egyesült Államokra, amit az amerikaiak érhető okokból minden áron meg akarnak akadályozni. Bár valószínűleg nagy a kísértés Donald Trump számára, hogy újabb szintre emelje a konfliktust, egy nyílt háború, még ha az észak-koreai rezsim végét is jelentené, beláthatatlan következményekkel járna az USA két fontos szövetségesére, Dél-Koreára és Japánra nézve.

Valós fenyegetésHogy okozhat ekkora problémát Észak-Korea, mikor gazdaságának mérete déli szomszédjának 2%-a, az amerikaiak pedig az észak-koreai GDP kétszeresét költik egy évben saját háziállataikra? Bár gazdasági jelentőségét tekintve valóban egy elhanyagolható országról van szó, az Economist véleménycikke szerint őrültség lenne komolytalanul venni őket. Az elmúlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés