Előfizetői tartalom

Elsöprő lendülettel kezdte az évet a német feldolgozóipar

Portfolio
Magasabb fokozatba kapcsolt 2017-ben a német feldolgozóipar: a szektor aktivitását mérő Markit beszerzésimenedzser-index értéke januárban 56,5 pontra emelkedett, ami több mint ötéves csúcsot jelent. Igaz, a szolgáltató szektor aktivitása ezzel párhuzamosan valamelyest romlott, ami az összesített mutatót is lefelé húzta. Ezzel ellentétben a francia beszerzésimenedzser-indexek közül pont a szolgáltató szektor okozott pozitív meglepetést, felfelé húzva ezáltal az összesített mutatót.

Januárban - az előzetes adatok alapján - a német Markit feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) értéke a decemberi 55,6 pontról 56,5 pontra emelkedett. Ez egyrészt messze felülmúlta a Reuters által megkérdezett elemzők 55,4 pontos várakozásait, másrészt pedig több mint ötéves csúcsot jelent: legutóbb 2011 második felében voltak kedvezőbbek a német feldolgozóipar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés