Előfizetői tartalom

Épp most húznak el mellettünk padlógázzal a románok

Már kijelenthető, hogy tartósan a közép-európai régió lehet Európa növekedési motorja, különösen Románia és Csehország okoz negyedévről negyedévre meglepetést. A román gazdaság esetében a legfontosabb kérdés az, meddig tartható fenn az erőteljes növekedési ütem, most ugyanis egyszeri tényezők is szerepet játszanak benne. Vagyis elsőre úgy tűnhet, hogy épp most húznak el mellettünk, azonban már figyelmeztetnek, hogy ha megint lazul a költségvetési fegyelem, akkor hamar újra behúzhatják a féket.

Nagyon belehúztak a románokAz idei első negyedévben egész Európát lepipálta a román gazdaság, mely 5,7%-kal tudott növekedni a tavalyi év hasonló időszakához képest. És nem lehet egyszeri kiugró adatról beszélni, hiszen 2016-ban volt 6%-os növekedés is a második negyedévben. Három százalék alatti növekedésre pedig legutóbb 2014 utolsó negyedévében volt példa. Az alábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés