Előfizetői tartalom

Erre az öt országra figyelj, ha kitör a pánik a világon

Portfolio
A nagy jegybankok monetáris politikájának lassú szigorodása olyan folyamatot indíthat el a piacokon, amely véget vethet az elmúlt években tapasztalt, nyugalmas időszaknak. Az S&P hitelminősítő legújabb tanulmányában megnevezte azt az 5 országot, amit a leginkább fenyeget a világ pénzügyi piacain változóban lévő szélirány.

A 2008-as válságot követően a világ legnagyobb jegybankjai történelmi mélypontra vágták irányadó kamataikat, emellett pedig mennyiségi lazítási programjaik keretében több ezer milliárd dollárnyi frissen nyomtatott pénzzel árasztották el a piacokat azért, hogy életet leheljenek a gazdaságba, illetve, hogy elkerüljék a defláció kialakulását. A Fitch hitelminősítő szakértői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés