Előfizetői tartalom

Európai Egyesült Államok: álom vagy valóság?

Portfolio
Egyértelműen kiállt a szorosabb európai integráció mellett szerdán a német és a francia gazdasági miniszter, úgy tűnik, hogy végre elszánták magukat arra, hogy megvalósítsák az Európai Egyesült Államok régóta dédelgetett ideáját. A kontinens két vezető hatalma akár egyedül is hajlandó lehet belevágni a gyökeres reformba, de várják a többi eurózóna-tagállam csatlakozását is. A közgazdász társadalom azonban nem fogadta kitörő lelkesedéssel a terveket, egyesek szerint nincs esély az ötlet gyakorlati megvalósítására, mások pedig úgy vélik, hogy a terv nem kezeli Európa fő problémáját.

Szerdán jelent meg a Guardianben és több vezető európai napilapban Sigmar Gabriel német és Emmanuel Macron francia gazdasági miniszter közös cikke, mely az Európai Unió gyökeres megreformálását sürgeti.A két politikus szerint most jött el az ideje, hogy Európa vezető országai a gyakorlatban is kiálljanak a még szorosabb integráció mellett, hangsúlyozzák, hogy annak idején...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés