Előfizetői tartalom

Fél év alatt lerendezte idei csatáját Magyarország

Már az év első felében csökkent a GDP-arányos adósságrátánk úgy is, hogy az állam a tervezettnél időarányosan sokkal több állampapírt bocsátott ki. Vagyis innen már csak elveszíteni lehet az újabb csatát az adósság ellen még úgy is, hogy az adósság összege várhatóan továbbra is emelkedik majd, így elsősorban a gazdasági növekedésnek köszönhető a kedvező adat.

Tényleg csökken az adósság?A második negyedév végére 74%-ra csökkent Magyarország adóssága a GDP arányában az első negyedéves 74,3 százalékról - derült ki a múlt héten az MNB által közölt előzetes adatokból. Ez azt jelenti, hogy már hat hónap alatt sikerült minimálisan lefaragni az adósságrátát a tavalyi év végén látott 74,1 százalékról.Ilyenre öt éve nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés