Előfizetői tartalom

Fidesz-program: Új Széchenyi-terv, 2010-es euró

Portfolio
A hétvégén meghirdette választási programját a Fidesz. A legnagyobb ellenzéki párt programjában a korábban részenként bejelentett intézkedések szerepeltek, új elem igazán nem. A gazdaságpolitika alapja az Új Széchenyi terv. A Fidesz továbbra is sokat vár a TB járulék csökkentésétől. Ez erre alapozott (vélt) munkahelyteremtés és az uniós támogatások képeznék a fejlesztések alapját. A Fidesz továbbra is fellépne a monopóliumok árképzése ellen, és fogyasztóvédelmi megfontolásokból limitálná a gázár, a gyószerek és a közlekedési díjak emelkedését. Természetesen nem szabad elfelejteni, hogy ott, ahol az árak a beszerzési költségek alá mennek és állami szolgáltatásról van szó, ott más területekről kell ezt finanszírozni. A KKV szektor támaogatása továbbra is vissza nem térítendő forrásokra koncentrál. A programban explicit nem szerepel, hogy milyen a Fidesz viszonya a privatizációhoz, a korábban beígért felülvizsgálatokkal mi a helyzet.

Új Széchenyi-terv. A Fidesz programjában szerepel az új Széchenyi-terv, melynek négy fő pillére: - a munkaadók által fizetett adó- és járulékterhek radikális csökkentése, - az infrastruktúra gyorsított fejlesztése, - a kis- és középvállalkozások feltőkésítése, és - a közvetlen munkahelyteremtő, foglalkoztatásbővítő programok. A Fidesz az uniós támogatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés