Előfizetői tartalom

Háborúra készül Svédország: rettegnek az oroszoktól

Portfolio
Levelet küldött a svéd védelmi minisztérium egyik szervezete, a MSB az összes helyi önkormányzatnak, figyelmeztetve őket arra, hogy jobban fel kellene készülniük egy potenciális háborúra. A Daily Mail szerint az oroszok fenyegetésétől rettegnek a svédek, ahogy visszatérnek a hidegháború alatt alkalmazott "Teljes Védelmi Stratégiájukhoz".

Az említett stratégia lényegében arról szól, hogy Svédországnak meg kell tennie minden szükséges gazdasági, lakossági és katonai lépést ahhoz, hogy felkészüljön egy esetleges külföldi katonai támadásra. A Teljes Védelmi Stratégiához való visszatérést még tavaly decemberben jelentette be Svédország a "biztonsági helyzet romlására" hivatkozva. A Svenska Dagbladet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés