Előfizetői tartalom

Hogy lehet csődbe vinni egy országot a világ legnagyobb olajkészletével?

Hetek óta azt hallani, hogy az államcsőd szélén tántorog Venezuela, miközben az ország a világ legnagyobb olajkészletével rendelkezik. Hogy lehetséges ez? Miért nem termelnek ki több olajat? Sokak szerint Maduro elnök napjai meg vannak számlálva a hatalomban, főleg akkor, ha végre Trump is rászánja magát a keményebb szankciókra. Jelenleg ugyanis még az Egyesült Államok tartja életben a venezuelai rezsimet.

Hatalmas készleteken ülnekElső ránézésre ellentmondásos Venezuela gazdasága: három és fél éve jelentették be, hogy Szaúd-Arábiát megelőzve a közép-amerikai ország rendelkezik a Föld legnagyobb olajkészletével, összesen 297 milliárd hordóra becsülik. A jelenlegi 50 dollár körüli világpiaci árral számolva ez majdnem 15 ezer milliárd dollárt ér. Ennek ellenére hónapok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés