Előfizetői tartalom

Egy magyar állásinterjú köszönőviszonyban sincs Amerikával

Portfolio
Sokan mondják, hogy a multik és a globalizáció korában Magyarországon is több területen jelenik meg a döntően az Egyesült Államokból eredő gondolkodásmód, még a munkavállalók kiválasztásánál is. Az "Add el magad" mentalitás valóban amerikainak tűnik, de honnan jön, hogy az utolsó körig nem illik pénzről vagy túlóráról kérdezni? Lássuk, mennyire hatja át valójában az angolszász kultúra az itthoni állásinterjúkat.

Az Angloville nyelvi tréning cég a magyar és angolszász interjúztatási különbségeket mérte fel. Bár jelentős eltérések tapasztalhatók az interjúztatás módja és technikája között attól függően, hogy mekkora és mely iparágban tevékenykedő vállalatról van szó, általában elmondható, hogy mind az interjún résztvevők szerepe, mind a kommunikáció stílusa és tartalma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés