Előfizetői tartalom

Katasztrófa fenyeget: teljesen megbénulhat egy ország a hurrikánok miatt

Portfolio
Ha Puerto Rico nem kap azonnal segítséget az amerikai kormánytól, akkor október végére teljesen kifogynak a pénzből, vagyis sem a nyugdíjakat, sem pedig a közszolgák fizetését nem fogják tudni folyósítani, ráadásul a két pusztító hurrikánt követő helyreállítási munkálatok is leállnak majd - mondta el a szigetország pénzügyminisztere a Bloombergnek adott interjújában.

Már a szigettől északra elvonuló Irma hurrikán is óriási pusztítást okozott az Egyesült Államok társult tagján, Puerto Rico-n, nem sokkal később (szeptember 20-án) azonban a Maria hurrikán telibe találta az országot, szó szoros értelmében letarolva az egész szigetet. A főváros, San Juan polgármestere, Carmen Yulin Cruz azonnal humanitárius vészhelyzetet hirdetett és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés