Előfizetői tartalom

Kényelmes abszolút többséget szereztek Macronék

MTI
Az Édouard Philippe által vezetett francia kormány hétfőn benyújtja lemondását, de a következő napokban csak kisebb technikai átalakítás várható a kormányzatban, a miniszterelnök és a miniszterek személye nem változik - jelezte Christophe Castaner kormányszóvivő egy nappal azután, hogy Emmanuel Macron francia elnök centrista pártja megszerezte az abszolút többséget a nemzetgyűlésben.

A miniszterelnök néhány órán belül a szokásoknak megfelelően benyújtja a lemondását, még a nap folyamán, azt hiszem - mondta hétfő reggel a kormányszóvivő az RTL rádióban. Hozzátette, hogy az új kormány továbbra is Edouard Philippe vezetésével néhány napon belül megalakul. A kormányzatban csak technikai átalakítás várható, amely nem lesz jelentős - hívta fel a figyelmet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés