Előfizetői tartalom

Két vizes VB árából meg lehetne oldani a magyarországi munkaerőhiányt?

Portfolio
A vállalatok egy új munkavállalóra átlagosan 2,2 millió forintot igényelnének munkahelyteremtési támogatásként, így ha két vizes VB rendezési árát inkább nekik adná a gazdaságpolitika, akkor a cégek munkaerőhiányát jelentősen enyhíteni lehetne - vezeti le saját vállalati felmérési eredményei alapján a GKI Gazdaságkutató Zrt. Érdemes megjegyezni, hogy éppen a minap hozott nyilvánosságra a kormány egy olyan, a kkv-knak szóló munkahelyteremtési támogatási programot, amely hasonló, azaz milliós összegű támogatást helyezett kilátásba bizonyos feltételek vállalása esetén. A programról bővebben alábbi cikkünkben írtunk:

Kapcsolódó cikkünk2017.07.29Így nyerhet 1,5 millió forintot egy kisvállalkozás augusztustólA GKI Zrt. 1081 vállalatot kérdezett meg 2017 márciusában, hogy milyen mértékű munkaerőhiány van náluk és azt, hogy mekkora állami támogatás ellenében lennének képesek új munkaerő felvételére. A vállalatok összesen 117 ezer főt tudtak volna felvenni azonnal. Ennek a létszámnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés