Előfizetői tartalom

Kiderült: a magyarok nagyon európaiak

Portfolio
A magyarok 66%-a érzi magát európai polgárnak, ami magasabb a többi európai ország 55%-os átlagánál, derül ki az Eurobarometer jelentéséből. A magyarok a hazai viszonyokhoz képest az európai gazdaságot és az élet minőségét az EU-ban ugyan még mindig lényegesen kedvezőbbnek ítélik, ugyanakkor az így nyilatkozók aránya az utóbbi hat hónapban csökkent.

Az Európai Bizottság rendszeresen felméri az Európai Unió polgárainak vélekedését az Unióról és európai kérdésekről. Több mint 40 éve készül évente kétszer általános közvélemény-kutatás erről (Standard Eurobarometer) az összes tagállamban. A mai napon nyilvánosságra került jelentés összefoglalja a legfrissebb, 2015. november 7-17. között folytatott reprezentatív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés