Előfizetői tartalom

Kiszámolták, hány áldozattal járna egy atomháború Észak-Koreával

Portfolio
Egyre mérgesedik a helyzet, Észak-Korea, és Amerika között, nemrégiben Kim Dzsongun észak-koreai vezető "a történelem legkeményebb ellenlépésének" számításba vételével fenyegette meg az Egyesült Államokat, miután Donald Trump amerikai elnök figyelmeztette Phenjant, hogy teljes megsemmisülés fenyegeti. Most ennek kapcsán a Johns Hopkins amerikai-koreai intézet készített egy tanulmányt, amelyben azt számolták ki, hogy mekkora áldozatokkal járhat egy esetleges atomháború az elszigetelt ország közvetlen szomszédaira.

A tanulmányt az adatbázisokra és számítógépes modellekre specializálódott Michael J. Zagurek készítette, melyben többek között számításba vette Észak-Korea jelenlegi technológia fejlettségét, fegyverarzenálját, és rakétáinak az erejét is (persze ezek csak feltételezések).A legrosszabb forgatókönyv alapján Kim Dzsongun nukleáris támadása Szöul és Tokió ellen körülbelül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés