Előfizetői tartalom

Leminősítette Magyarországot a Freedom House

Portfolio
A "megszilárdult demokráciák" csoportjából a "félig megszilárdult demokráciák" közé sorolta át Magyarországot a Freedom House, mely kedden publikálta friss jelentését a volt szocialista országokról. A szervezet értékelése szerint az elmúlt öt évben Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben a média szabadsága, a demokratikus kormányzás illetve a választási rendszer igazságossága.

Kedden jelent meg a Freedom House Nations in transit 2015 című kiadványa, melyben a volt szocialista blokk országainak demokratikus átalakulását értékelik. A tanulmány hét szempont alapján vizsgálja a demokrácia helyzetét, mindegyik tényezőre egytől hétig ad osztályzatot, melyek közül az egyes a legjobb. Magyarország az összesített listán a tavalyi 2,96 pont után 3,18 pontot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés