Előfizetői tartalom

Lendületesen nőtt az amerikai gazdaság, de mégsincs inflációs nyomás

Portfolio
Az előzetesen közölt 3,3% helyett 3,2%-kal nőtt a felülvizsgált adatok szerint a harmadik negyedévben évesített alapon az amerikai gazdaság, míg a személyes fogyasztási cikkek magárindexe az eddig ismert 1,4% helyett 1,3%-kal nőtt. Mindez azt jelenti, hogy bár lendületesen nőtt a világ legnagyobb gazdasága, de nincs érdemi inflációs nyomás, ez pedig nem sürgeti a Fedet, hogy gyors kamatemelési hullámot hajtson végre.

A 3,2%-os friss növekedési adat 2,5 éve a leggyorsabb ütemet jelenti. A második negyedévben 3,1%-os volt az amerikai GDP-növekedés, azaz két egymást követő negyedévbe 3% feletti növekedési ráta alakult ki, amire 2014 óta nem volt példa. A harmadik negyedévben a növekedés fő hajtóereje a vállalati beruházások voltak (4,7%-os növekedés). A tegnap véglegesen elfogadott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés