Előfizetői tartalom

Már Amerikát fenyegeti Észak-Korea - Tényleg indokolt a pánik?

Portfolio
Már korábban beszámoltunk róla, hogy Észak-Korea a kedd hajnali újabb rakétateszt után bejelentette, hogy ez volt az első sikeres alkalom, amikor nagy hatótávolságú, interkontinentális ballisztikus rakétát juttatott pontosan célba. Ha ez igaz, akkor egy ilyen rakétára atomtöltetet is rá tud szerelni, így Japán, Kína és Dél-Korea után hamarosan már az Egyesült Államok is retteghet Észak-Koreától.

Mi történt?Miközben a fél világ aludt, július negyedikén Kin Jong Un a Phenjantól mintegy száz kilométerre északnyugatra, a kínai határ közelében fekvő Pangjon gyakorlótérről személyesen indította útnak a Hvaszong-14 típusú rakétát, amely 2802 kilométeres maximális magasságot ért el, és végül 37 perces repülés után 930 kilométerrel arrébb a Japán-tengerbe csapódott.Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés